Stora Finspångsgalan

För första gången arrangeras Stora Finspångsgalan - En kväll där vi hyllar Finspångs närings- och föreningsliv!

Galan är öppen för företag, föreningar, organisationer och privatpersoner!

Biljetter köper ni på Kulturhuset och Hugo Bar & Kök eller på tickster.se. 

Priset per biljett är 700 kr exkl moms.

Kvällen leds av TV-programledaren Rickard Olsson.

Arrangörer är förutom Hugo Bar & Kök; Total Media & Reklam, Kulturhuset, Team Störe samt Företagarna.

Förutom fördrink, mingel, trerättersmiddag, underhållning i världsklass och festligheter så kommer vi dela ut priser till:

  • Årets Nyföretagare
  • Årets Butik
  • Årets Samhällsutvecklare
  • Årets Förening
  • Årets Föreningsledare
  • Årets Entreprenör

Rösta på din favorit redan nu!

Du kan ringa in din röst fram till och med måndagen den 1/10. Det kostar 9,90 kr/samtal.

Se vilka som är nominerade i respektive kategori nedan:

LÖRDAG 6 OKTOBER
KLOCKAN 18.30-02.00
KULTURHUSET

BILJETTER FINNS PÅ HUGO, KULTURHUSET SAMT GÅR ATT KÖPA PÅ TICKSTER.SE

OBS! 18-ÅRSGRÄNS!

Årets Nyföretagare

Presenteras av Nyföretagarcentrum Finspång

Årets nyföretagare ska på ett föredömligt sätt visat drivkraft och initierat innovativa idéer med fokus på samverkan och utveckling. Företaget ska ha sin verksamhet i Finspångs kommun och varit verksamt i 1–3 år.

Företaget ska ha en utvecklingsbar affärsidé och en hållbar affärsplan. Årets nyföretagare har goda entreprenörsegenskaper och driver en verksamhet med stabil ekonomi och tillväxtpotential.

Vinnare är: Hudmakeriet

Hudmakeriet

Rösta på: 099-255 11

Motivering:

Anna-Carin har på kort tid byggt upp sitt företag och sin salong. Genom sin fina kundservice och sitt professionella utövande är hon ett föredöme. Här finns verkligen tillväxtpotential.

Annas Boka Resa

Rösta på: 099-255 12

Motivering:

Från egen reseerfarenhet från 64 länder startade Anna sitt företag med inriktning på gruppresor med inriktning på solidaritetsresor. Anna har visat att det går att kombinera både allvar och nöje för att på så sätt skapa oförglömliga minnen.

Peri Mejeri

Rösta på: 099-255 13

Motivering:

Mejeriet i Finspång köper in ca 1 500 liter mjölk om dagen från lokal mjölkbonde i Fränntorp för att producera yoghurt, ost och Ricotta. De har snabbt etablerat sig som nytt företag och levererar idag till butiker inom en 20 mils radie. De har visat på stort mod och företagsamhet och har tydliga tillväxtambitioner.

Årets Butik

Presenteras av Näringslivsrådet i Finspång

Årets butik ska vara en bra representant för Finspångs kommun och handeln. Man ska genom sitt arbete bidra till att lyfta såväl sin egen butik som Finspång som destination och handelsort.

Butiken ska driva handel (e-handel eller fysisk butik/verksamhet) av varor och/eller tjänster i Finspångs kommun och göra det med ett hållbart och långsiktigt perspektiv. Butiken ska visa på en hög servicegrad, ett bra utbud och en hög tillgänglighet.

Vinnare är: Hälsa på

Susanne's Skor & Väskor

Rösta på: 099-255 21

Motivering:

Susannes Skor & Väskor har bokstavligt talat satt fotavtryck i Finspångs centrum. Efter att ha varit verksamma en längre tid i Finspång vågar butiken ta nästa steg och satsa på ett utökat utbud av skor och dessutom väskor. Butiken erbjuder även finspångsborna fotvård.

Mekonomen

Rösta på: 099-255 22

Motivering:

I och med satsning på nya lokaler för några år sedan har butiken verkligen etablerat sig med brett sortiment och med en personal med stort kunnande och en hög service. Att man också nyligen satsade på bilverkstad kompletterar hela anläggningen.

Hälsa På

Rösta på: 099-255 23

Motivering:

En mycket trevlig butik i centrum med brett utbud av ekologiska produkter inom hudvård och livsmedel. Här finns också en vilja att fler ska kunna leva ett glutenfritt liv. Stort kundfokus på bättre hälsa.

Årets Samhällsutvecklare

Presenteras av Familjehemscenter

Årets samhällsutvecklare är en person eller ett företag i Finspångs kommun som tar ett extra stort socialt ansvar och hjälper till att leda samhällsutvecklingen i en positiv riktning. Att genom ett stort engagemang hjälpa till att bygga upp ett samhälle och en kommun som alla vill leva och bo i.

Vinnare är: Stefan Englund

Locker Room Talk
(UF/Bergska gymnasiet)

Rösta på: 099-255 31

Motivering:

Med sitt engagemang för alla barn och ungdomar har Locker Room Talk inte bara lyckats skapa ett bättre klimat inom idrotten utan också påverkat samhället och bidragit till ett bättre Sverige.

Stefan Englund
(Rejmyre Musikförening/Skogsröjet)

Rösta på: 099-255 32

Motivering:

Stefan har genom många år av hårt arbete etablerat Skogsröjet till en Sveriges mest omtyckta och trevligaste festivaler. Skogsröjet har inte bara placerat Rejmyre på den svenska hårdrockskartan utan även blivit en viktig del för ortens näringsliv genom de tusentals besökare som årligen lockas dit.

Jesper Forsberg
(FAIK Bandy)

Rösta på: 099-255 33

Motivering:

Jesper ger ungdomar ett stabilt handtag och stöd in i samhället. En god förebild med "skinn på näsan" och som verkligen är en rättvis ambassadör för vuxenvärlden.

Årets Förening

Presenteras av Medley

En idrottsförening i Finspångs kommun som på ett förtjänstfullt sätt bedrivit sin verksamhet utifrån de förutsättningar som funnits. Där engagemang och kunskap bidragit till att föreningen utvecklats i positiv riktning och att likabehandling och respekt är en självklarhet.

Vinnare är: Finpångs MS

Lotorps IF

Rösta på: 099-255 41

Motivering:

Föreningen har stort samhällsengagemang och engagerar både killar och framförallt tjejer i alla åldrar. Föreningen jobbar ständigt med utveckling på alla plan.

Finspångs SOK

Rösta på: 099-255 42

Motivering:

Finspångs Skid- och Orienteringsklubb har en mycket bred verksamhet som omfattar både barn- och ungdomsverksamhet men också elitsatsningar och veteranverksamhet. 2010 hade man ett betydande engagemang i 10-mila och 2019 kommer föreningen att vara en viktig del av O-ringen, världens största orienteringstävling,  som bland annat kommer äga rum i Finspång – mycket tack vare föreningen!

Finspångs MS

Rösta på: 099-255 43

Motivering:

En anrik förening med många medlemmar som också bidrar till många duktiga utövare inom motorsporten. Här finns också ett stort hjärta för miljön.

Årets Föreningsledare

Presenteras av Coop Finspång

Årets föreningsledare går till en person som under året visat stort ledarskap som tränare/ledare inom sin idrott. Man ska aktivt ha jobbat med att förstärka och utveckla barn- och/eller ungdomsverksamheten i sin förening.

Ledaren ska vara verksam i en förening i Finspångs kommun, men behöver inte vara bosatt i kommunen. Personen ska ha dokumenterad ledarerfarenhet under minst 3 år och vara en bra förebild för framtida idrottsledare.

Personen ska ha fyllt 18 år.

Vinnare är: Dennis Andersson

Helen Melvinger
(Finspångs KK)

Rösta på: 099-255 51

Motivering:

Med ett stort hjärta för sin förening har Helen visat ett starkt ledarskap och drivit en positiv utveckling av ungdomsverksamheten de senaste åren.

Mattias Eriksson
(Sonstorps IK)

Rösta på: 099-255 52

Motivering:

Mattias har med sitt brinnande intresse för sin förening visat att man med ett engagemang och vilja kan komma långt. En eldsjäl som skapar och bygger goda förutsättningar för föreningens utveckling in i framtiden.

Dennis Andersson
(Torstorps IF)

Rösta på: 099-255 53

Motivering:

Dennis har ett brinnande engagemang i både barn- och ungdomsverksamheten men också i seniorverksamheten. Ledarskapet präglas av värme, ödmjukhet och tydlighet. Han beskriver själv sitt engagemang som en livsstil.

Årets Entreprenör

Presenteras av Swedbank

Årets entreprenör är en eller flera personer som betytt mycket för företagets tillväxt och utveckling. Personen är driven, nyskapande, visionär och har förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.

Årets entreprenör ska med stor uthållighet och handlingskraft skapa förändring och lönsamhet i företaget och utveckling i sin bransch.

Företaget har en jämställd och sund personalpolitik.

Personen ska vara en god ambassadör för Finspångs kommun.

Vinnare är: Anki Björklund

David och Martin Johansson
(FBB Finspångs Brunnsborrning)

Rösta på: 099-255 61

Motivering:

David och Martin har med sin kunskap, engagemang och ödmjukhet vunnit många kunders förtroende. Flera satsningar de senaste åren har resulterat i stora jobb runt om i Sverige.

Patrik Mesch
(PM Entreprenad)

Rösta på: 099-255 62

Motivering:

Patrik har på relativt kort tid etablerat ett byggföretag med stor efterfrågan från kunder runt om i Sverige. En sann entreprenör som visat stor framåtanda.

Anki Björklund
(Edqvists Blommor)

Rösta på: 099-255 63

Motivering:

Anki har många års erfarenhet som företagare och entreprenör. I med- och motgång har hon kämpat på och det är just det som präglar en sann entreprenör. Senaste satsningen med trädgårdsinriktning på Viberga visar på just detta!