För besökare

ÖPPETTIDER
Fredag 5 oktober 14.00-19.00
Lördag 6 oktober 09.00-16.00

PLATS
Arena Grosvad

ENTRÈ
Barn 0-6 år: Fri entré
Barn & Ungdom 7-16 år: 50 :-
Vuxen: 100 :-
Pensionär: 80 :-
Familj: 220:- (2 vuxna, 2 barn)

FRI ENTRÉ PÅ LÖRDAGEN VID UPPVISANDE AV FREDAGSBILJETTEN!

Program på scenen - fredag

15.15 - Invigning
15.30 - Linda Schilén
17.30 - Paolo Roberto
18.45 - Ballongsläpp

Program på scenen - lördag

10.00 - Stina Wollter
12.00 - Nassim Al Fakir
14.00 - Kajsa Bergqvist
15.30 - Auktion av "Villa Villekulla"

DETTA HÄNDER PÅ MÄSSAN

rickard olsson

Rickard Olsson – konferencier

Vi är mycket glada att presentera Rickard Olsson som mässans konferencier. Rickard har varit och är programledare för några av Sveriges mest folkkära TV-program. Han har gjort en karriärresa från kulturvetarlinjen till tv och längs vägen har han förvärvat kunskaper och färdigheter som gör honom till en både underhållande och allmänbildad konferencier.

Från kulturvetarlinjen på Örebro universitet, via radio, till tv. Så har programledaren Rickard Olssons karriär sett ut i stora drag. Mer specifikt är han en tv-profil som alltid är aktuell i någon ny produktion. Produktionerna Rickard Olsson medverkar i spänner över ett brett fält som rymmer allt från kunskap och reportage till nöje och värdskap.

Tack vare sina insatser i tv har Rickard Olsson nominerats till och fått flera priser. 2005 fick han tidningen Se och hörs läsarpris för ”Årets bästa manliga tv-personlighet” och 2009 var han nominerad till ”Stora Radiopriset”. Den sistnämnda nomineringen var bl.a. kopplad till de valreportage Rickard Olsson gjorde i radioserien ”Hur funkar EU”. Du har för övrigt kunnat se honom i några av Sveriges mest folkkära tv-program såsom ”Söndagsöppet”, ”Bingolotto” och ”Melodifestivalen”. På senare år har han varit med i ”Copycat Singers”, ”Wild Kids” och ”Vem vet mest?” på SVT.

Den varierade bakgrunden inom media gör Rickard Olsson till en mycket lämplig konferencier till mässan. Han kan lyfta stora och relevanta frågor, underhålla och leverera reflektioner med substans.

Medverkar på Finns i Finspång: fredag och lördag

Linda Schilén – föreläsare och inspiratör

Trädgårdsmästaren och föreläsaren Linda Schilén gästar årets mässa. Hon medverkar bägge dagarna och finns i monter för att ge tips och råd om din trädgård samt håller i en föreläsning från mässan scen.

När Trädgårdsmästare Linda Schilén föreläser om trädgård så drar hon fulla hus vare sig hon är på Nordiska Trädgårdar eller på andra mässor runt om i Sverige. Våren 2017 kom hennes andra trädgårdsbok ut, ”Genvägar till köksträdgården”, som är en uppföljare till uppskattade ”Genvägar till vacker trädgård”. Sedan den kom ut har Linda varit ett populärt och återkommande inslag på Nyhetsmorgon, TV 4, samt som föreläsare på mässor och trädgårdsföreningar runtom i Sverige.

Medverkar på Finns i Finspång: fredag och lördag

Linda Schilén
Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir - Underhållare

Nassim Al Fakir har spelat musik sedan han var fyra år. Hans musikalitet har lett till att han har spelat in en egen skiva, och han har dessutom varit rösten till en av karaktärerna i den tecknade Disneyfilmen ”Frost”. Som programledare för ”Bolibompa”, författare till barnböcker och som medverkande i ”Let’s Dance” 2016 är han ett välkänt ansikte för de allra flesta. Nassim Al Fakir har onekligen många strängar på sin lyra. Nassim kommer finnas på plats under lördagen och bland annat bjuda på oförglömlig underhållning från scenen.

Nassim Al Fakir tillhör den särdeles begåvade Al Fakir-familjen som lyckats frambringa flera kända musiker, skådespelare och tv-profiler. Nassim Al Fakir är själv ett kärt ansikte för många barn i Sverige då han har medverkat i produktioner som ”Bolibompa”, ”Bobster” och ”Anaconda” på SVT.

Den musikaliska talangen, ömsint vårdad sedan Nassim Al Fakir var fyra år, har öppnat för roliga möjligheter: han har släppt sin egen platta, ”Ute och cyklar”, varit med i musikalen ”Pippi Långstrump – ett äventyr på is” och gjort rösten till snögubben Olof i Disneys succéfilm ”Frost”. Nassim Al Fakir är också skådespelaren bakom rollen Dino Panini i filmatiseringarna av Martin Widmarks älskade barnböcker ”Lasse-Majas detektivbyrå”.

Förutom musiken har Nassim Al Fakir även sysslat med modevisningar och reklamjobb, innan han blev programledare för ”Anaconda” 2007. Detta öppnade upp för en rad tv-medverkanden och han har bland annat varit programledare för ”Vi i femman” och ”Lilla melodifestivalen”. Han har gett ut barnböcker som ”Trudeluttbussen” och kokboken ”Galet god mat” och 2015 gav han ut två singlar ”Hopp” och ”Full”. För sitt föredömliga arbete med barn och musikalitet tilldelades han 2013 utmärkelsen ”Alfons-Bokalen”.

Nassim Al Fakir är en multitalang utan dess like, och därför är det extra roligt att välkomna honom till Finspång! Nassim kommer med sprudlande energi och lekfullhet bjuda på högklassig underhållning för både stora och små!

Medverkar på Finns i Finspång: lördag

Paolo Roberto – föreläsare och inspiratör

Vi är glada och stolta över att presentera ”Fightern som aldrig låter sig knockas” – Paolo Roberto. Han har gått från att som ung ha varit en värsting i Stockholm till att bli elitboxare, entreprenör, författare, skådespelare, programledare och föreläsare. Han är en av Sveriges absolut främsta föreläsare och hans föreläsningar är en riktig vitamininjektion. Under fredagen finns han på plats för att inspirera oss alla!

Redan som ung lärde Paolo sig att det är viktigt att ha ”fighting spirit” i sin boxning, men det är också en viktig del i det dagliga livet. Paolo har blivit slagen till marken många gånger i sitt liv, både bildligt och bokstavligt talat. Vid ett tillfälle blev han knockad under en boxningsmatch, vilket kostade honom hans mästartitel och i samma stund arbetslös. De flesta hade räknat ut honom vid det laget men redan nästa vecka hade han startat ett företag och veckan därefter hade han sålt in sex stycken dokumentärer till TV 3.

På ett inspirerande och begripligt sätt berättar Paolo Roberto om att man inte ska vara rädd för att misslyckas utan i stället ha modet att kunna resa på sig igen. Han talar om att med rätt attityd och mental inställning kan man komma långt.

Idag har Paolo lagt boxningshandskarna på hyllan och jobbar med saker som ligger honom nära om hjärtat. Två sådana intressen som inte går att ta miste på är hans intresse för mat och hälsa. Han har skrivit flera kok- och träningsböcker. Han jobbar dessutom som programledare för olika TV-kanaler, är moderator och är ute och föreläser runt om i landet. Han talar om attityder, balans i livet mental inställning, träning, utanförskap, kost & hälsa och om boxningen.

Medverkar på Finns i Finspång: fredag

Paolo Roberto
Kajsa Bergqvist

Kajsa Bergqvist - Friidrottsstjärna

Kajsa Bergqvist är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Hon hörde under många år till världseliten och kammade hem kilovis av medaljer, däribland 9 SM-guld, 2 EM-guld, 3 VM-guld och ett OS-brons. När hon slet av hälsenan 2004 var det många som trodde att hennes karriär var över, men hon kom tillbaka starkare än någonsin. Missa inte detta tillfälle att lyssna på Kajsas berättelse på Finns i Finspång 2018.

Att tillhöra världseliten ställer stora krav både fysiskt, mentalt, socialt och medialt. I sina föreläsning talar Kajsa Bergqvist bland annat om livet som elitidrottare och hur du kan lära dig utnyttja din fulla kapacitet och prestera maximalt när det verkligen gäller.

Kajsa Bergqvist slog igenom som Sveriges första kvinnliga tvåmetershoppare och spåddes en lysande framtid. Hon dominerade i flera mästerskap, ända tills en dag då allting vände. På en tävling i Båstad 2004 slet hon av sin hälsena och många trodde hennes karriär var över. Men med en enorm envishet och massor av hårt arbete lyckades hon ta sig tillbaka, starkare än någonsin. Bara ett år efter skadan tog hon VM-guld och satte ett världsrekord inomhus på 2,08 m – ett rekord som står sig än i dag.

Medverkar på Finns i Finspång: lördag

Stina Wollter – konstnär

Stina Wollter, konstnär, programledare, föreläsare och instagramstjärna med det ständiga budskapet om allas rätt att få se ut, finnas och få vara trygga exakt där de är i livet, hörs och syns i radio, TV och sociala medier och har för många blivit en riksmamma, en vän i natten, en manande röst för de som ännu viskar eller inte vågar. 

Hennes debutsingel ”Leave my shame”, från 2017 har över 140.000 lyssningar på Spotify.

Kom, lyssna och låt er inspireras av Stinas budskap från stora scenen på lördagen den 6/10.

Medverkar på Finns i Finspång: lördag

Stina Wollter
Aktivietsrum

Aktivietsrum

För alla barn och ungdomar håller vi vårt aktivitetsrum öppet under både fredagen och lördagen.

I aktivitetsrummet kan du prova på cirkusskola arrangerad av Norrköpings Ungdomscirkus och även pyssla tillsammans med Hobbyboden.

Medverkar på Finns i Finspång: fredag och lördag